Forumindex
 Vanliga frågor  •  Sök  •  Medlemslista  •  Användargrupper   •  Bli medlem  •  Profil  •  Logga in för att läsa dina meddelanden  •  Logga in

 Vart är vi på väg ??????? Nästa ämne
Föregående ämne
Skapa nytt ämneSvara på ämnet
Författare Meddelande
Uffe_SRegistreringsdatum: 16 november 2008
Inlägg: 115
Ort: Stockholm

InläggPostat: 2013-07-25 18:00:09 Svara med citatTill överst på sidan

Hej

Som 60-talist kan jag inte undgå att undra vart vi är på väg. Då det klimat jag ser på hemmaplan har fått mig att, i stort sett desperat, söka vägar att flytta till Thailand eller någon annan fristad.

Missförstå mig rätt, då jag har barn med en chilenska, är gift med en thailändska som aldrig fått ett öre i bidrag och absolut inte har något mot de människor som kommer hit och gör rätt för sig.

Däremot ska illegala människor numera ha företräde överallt, gentemot de som byggt upp vår trygghet och det samhälle som vi tidigare hade. Jag känner stor skam gentemot dessa fantastiska människor som försakat mycket för att bygga upp ett samhälle för kommande generationer och som idag lever som fattighjon. Läste senast i slaskpressen igår att en stackars dam 85 år gammal togs för snatteri, detta för att hon skämdes för att inte kunna bjuda sina barn på en "fin" middag !!!!!!!!!

Vart är vi på väg ?

Vi betalar mer och mer i skatt, men vart försvinner alla dessa pengar ??? Vi får sämre sjukvård !! Vi får dyrare tandvård !! Vi får be om ursäkt för att vi föddes i Sverige, men ska vara glada för att vi får chansen att betala för alla andra utom de som hjälpt till att skapa det fantastiska samhälle vi trots allt har idag.

Dock är frågan, hur länge orkar vi som arbetar försörja alla som inte gör det och aldrig kommer att göra det !!

Sammantaget har ovanstående fått mig att i stort sett desperat söka en väg bort från det jag i grunden älskar att tillhöra. När min gamla mor ständigt åsidosätts för de som aldrig bidragit med ett handtag till vårt välstånd, ja - då har jag fått nog som nettoskattebetalare genom åren. Jag vill snarast möjligt avsluta mina inbetalningar till det vansinne som pågår för tillfället.

/ En j...igt besviken Uffe

_________________
Carpe Diem
Användarens profilSkicka personligt meddelande
slaskhasenRegistreringsdatum: 22 november 2008
Inlägg: 278
Ort: Nynäshamn / Thailand

InläggPostat: 2013-07-26 03:03:18 Svara med citatTill överst på sidan

Kan tyvärr bara hålla med dig.

Svedala har utvecklats till en "Bananrepublik".

Där alla andra kan kräva saker och ting före alla andra.

Användarens profilSkicka personligt meddelande
Kamrat 17Registreringsdatum: 11 november 2008
Inlägg: 1410
Ort: Pattaya

InläggPostat: 2013-07-26 07:35:11 Svara med citatTill överst på sidan

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=eQ6VI_bc1j4

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fl6OluJnT7YSad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad

Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

_________________
Kamraten
Användarens profilSkicka personligt meddelandeSkicka e-postBesök användarens hemsida
BBJRegistreringsdatum: 12 november 2008
Inlägg: 213
Ort: Korat/Stockholm

InläggPostat: 2013-07-26 13:56:52 Svara med citatTill överst på sidan

Man är ju inte direkt stolt över att vara svensk längre, även min Thailändska fru förstår att Sverige är snabbt på väg ner i ett fattigdomsträsk.

BBJ
Evil or Very Mad

Användarens profilSkicka personligt meddelande
NalleRegistreringsdatum: 28 oktober 2009
Inlägg: 92
Ort: Lund - Pattaya

InläggPostat: 2013-07-26 17:09:41 Svara med citatTill överst på sidan

Tur man har investerat en del i Thailand så man kan flytta när Islampaket
tar över lilla Sverige helt, tar nog inte så lång tid till, med all den hjälp dom
får av vår idiotiska så kallade Regering.

Användarens profilSkicka personligt meddelandeSkicka e-postBesök användarens hemsidaMSN Messenger
Uffe_SRegistreringsdatum: 16 november 2008
Inlägg: 115
Ort: Stockholm

InläggPostat: 2013-07-27 09:05:58 Svara med citatTill överst på sidan

Det som känns märkligt i hela den situation vi hamnat i, är att vi vanliga dödliga för länge sen insett vad våra kära folkvalda vägra att ens diskutera eller ens beröra.

Återigen ska ersättningen för de som under sitt arbetsliv försakat och avstått en hel del, för att bygga upp välfärden för sig själva och kommande generationer. Vart tar de pengar vägen som snålas in på pensionerna tro ??

Jag är fullt övertygad om att den dag det är dags för mig att gå i pension, då kommer statskassan vara så pass dränerad att det inte ens finns tillräckligt kvar för att erhålla ett fattigbidrag ! Det är därför jag börjat se mig om efter möjligheten att skapa en tillvaro för familjen i ett samhälle där du inte straffas för att du är villig att arbeta hårt och mycket.

i Sverige har vi ju av princip sett till att det inte ska löna sig att arbeta. När du kliver över gränsen för värnskatt, så betalar de flesta 56-57% av inkomsten i skatt. När du sedan använder dessa surt förvärvade slantar går 20-55% ytterligare i skatt, beroende på vad du använder de till.

Bilismen är Sveriges mest överbeskattade område, men hur ser vägar och snöröjning ut ?? Det känns som ett dåligt skämt som ger en ännu sämre smak i munnen.

Av den inkomst som man har inklusive sociala avgifter, så går mer ca 50% idag till statskassan och vad får vi som bidrar för detta. Sämre sjukvård, dyrare tandvård, nedläggning av all sorts service som funnits inom stat, kommun och landsting. Skattetrycket ökas inom diverse olika områden för att fylla på statskassan, men ändå försämras allt för oss som sköter oss genom att jobba och bidra till statskassan.

I Thailand finns många orättvisor och ett minimalt skyddsnät som är skattefinansierat. Men de människor jag lärt känna och som jobbar hårt och enträget för att skapa sig en bättre tillvaro, de motarbetas och rånas inte av staten. De har möjligheten att bygga sig en trygghet för framtiden och ålderdomen, raka motsatsen till Sverige av idag.

Hur ska vi förklara för våra barn vad som hänt ? Vem tar ansvaret för att kvalificerade skolor finns för de ? Vem tar ansvar för att de får vård när det behövs, utan väntetid på 10-14 timmar i en städskrubb på akuten ?

Det går att räkna upp hur många områden som helst, men det känns bara för sorgligt att tänka på. Då känns det bättre att blicka framåt och fundera på hur framtiden ska skapas till det bättre på en annan plats i ett annat land.

/ Uffe

_________________
Carpe Diem
Användarens profilSkicka personligt meddelande
Uffe_SRegistreringsdatum: 16 november 2008
Inlägg: 115
Ort: Stockholm

InläggPostat: 2013-07-30 08:22:25 Svara med citatTill överst på sidan

Kamrat 17 skrev:
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=eQ6VI_bc1j4

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fl6OluJnT7YSad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad

Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad


Nu har jag tagit mig tid att titta igenom klippen på youtube och jag kan bara konstatera att detta är den verklighet vi idag lever i varje dag.

Värre än detta är att det numera i stort sett dagligen i Stockholm rapporteras om knivskärning, personer som skjutits ner/mördats, våldsamma rån, gängmisshandel, gängvåldtäkter o.s.v. i all oändlighet. Här räcker det att gå tillbaka 3-4 år så var dessa företeelser sällan förekommande, men av någon anledning sprider det sig nu som en löpeld i samhället att utföra dessa dåd.

Idag är det så illa att den vanliga arbetaren/individen drar sig för att vistas ensam på allmänna platser, då du aldrig vet när/var det oprovocerade våldet slår till mot just dig. Det du med all säkerhet vet, är att du kommer att bli drabbad av det förr eller senare - direkt eller indirekt.

För att inte undanta någon större stad så är det i stort sett lika illa för Göteborg, Malmö, Norrköping, Södertälje, Lund m.fl.

En stilla tanke är när/om polisen/myndigheterna ska sätta ner foten och stävja det som pågår. Med dagens system får de "stackars" skyldiga en klapp på huvudet samt förmaningen att så får man inte göra. Sen skickas de hem, med i bästa fall samhällstjänst på 20-50 timmar som s.k. "straff". Det är ju synd om dessa "stackars" våldsutövare, det måste vi ju tänka på !!!

Ju längre detta pågår, desto tröttare blir vi till mans och frågan är vad som kommer hända när "toleransen" tar slut hos den vanlige Svensson.

/ Uffe

_________________
Carpe Diem
Användarens profilSkicka personligt meddelande
BBJRegistreringsdatum: 12 november 2008
Inlägg: 213
Ort: Korat/Stockholm

InläggPostat: 2013-07-30 17:01:33 Svara med citatTill överst på sidan

Tyvärr kommer det inte att ske ett enda dugg. De Svensson som är PK tror att allt är som det ska vara och reagerar inte alls på eländet och sen har vi den stora klicken Svenssons som tror på allt som våra förljugna politiker säger och nöjer sig med att sitta hemma o glo på TV, sucka o säga "det löser sig nog".

Själv gör jag nog som du att jag inser vartåt det barkar och söker mig en framtid på ett annat ställe. Inget ställe är väl perfekt, men Sverige är nu nästan så långt från perfekt man kan komma. Men våra barn o barnbarn är det synd om.

Med vänlig hälsning
BBJ
Evil or Very Mad

Användarens profilSkicka personligt meddelande
BaBooRegistreringsdatum: 28 november 2010
Inlägg: 12

InläggPostat: 2013-08-04 13:28:47 Svara med citatTill överst på sidan

Fattar inte varför man i tid och otid skall starta trådar om detta på ett thaiforum.. gå in på flashback eller liknande så har tusentals trådar som handlar om detta där ni kan sitta och klaga!

_________________
http://frisomfan.bloggsida.se/
Användarens profilSkicka personligt meddelandeBesök användarens hemsida
BaBooRegistreringsdatum: 28 november 2010
Inlägg: 12

InläggPostat: 2013-08-04 13:33:27 Svara med citatTill överst på sidan

BBJ skrev:
men Sverige är nu nästan så långt från perfekt man kan komma.
Evil or Very Mad


Kan du då inte bara dra härifrån om Sverige är så jävla dåligt??

Eller sitter du och plockar bidrag som nästa alla de andra som klagar på invandringen oftast gör.. så att du helt enkelt inte har råd att flytta från Sverige?

Nej ni är en hög med landsförädare som dagarna i ända sitter och snackar skit om mitt fosterland..

Gilla ni inte Sverige så kan jag hjälpa er att packa!

_________________
http://frisomfan.bloggsida.se/
Användarens profilSkicka personligt meddelandeBesök användarens hemsida
BBJRegistreringsdatum: 12 november 2008
Inlägg: 213
Ort: Korat/Stockholm

InläggPostat: 2013-08-04 17:26:51 Svara med citatTill överst på sidan

BaBoo skrev:
Fattar inte varför man i tid och otid skall starta trådar om detta på ett thaiforum.. gå in på flashback eller liknande så har tusentals trådar som handlar om detta där ni kan sitta och klaga!


Det är bara att låta bli att läsa

Användarens profilSkicka personligt meddelande
BBJRegistreringsdatum: 12 november 2008
Inlägg: 213
Ort: Korat/Stockholm

InläggPostat: 2013-08-04 17:34:13 Svara med citatTill överst på sidan

BaBoo skrev:
BBJ skrev:
men Sverige är nu nästan så långt från perfekt man kan komma.
Evil or Very Mad


Kan du då inte bara dra härifrån om Sverige är så jävla dåligt??

Eller sitter du och plockar bidrag som nästa alla de andra som klagar på invandringen oftast gör.. så att du helt enkelt inte har råd att flytta från Sverige?

Nej ni är en hög med landsförädare som dagarna i ända sitter och snackar skit om mitt fosterland..

Gilla ni inte Sverige så kan jag hjälpa er att packa!


Har du mens

Du ska inte döma andra efter dig själv, dvs jag jobbar inom landet o har betalt skatt i över 40 år så om jag har synpunkter på hur politiker förskingrar mina skattepengar så är det min fulla rätt.

Användarens profilSkicka personligt meddelande
Visa inlägg nyare än:      
Skapa nytt ämneSvara på ämnet


 Hoppa till:   Nästa ämne
Föregående ämne
Du kan inte skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet

Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Thème original créé par ForumImages.
Thème myphpBB créé par myTemplate
Sidan tog 0.07 sekunder att ladda.